Sayfalar

Kategorileri Aç / Kapat

Hamilelikte Ejder Meyvesi (Pitaya) Yemek - Ejder Meyvesi Faydaları

Hadi şimdi BEĞEN butonuna tıklayarak Facebook sayfamıza katıl. Hoş geldin :)


Hamilelikte Ejder Meyvesi (Pitaya)
Hamilelikte ejder meyvesi yemek güvenilir mi? Hem kendinizin hem de bebeğinizin sağlığı için gebelik boyunca beslenmenize dikkat etmelisiniz. Doktorunuza danışarak neler yemeniz ya da yememeniz gerektiğini belirlemeli ve talimatlarına uymalısınız. Normal beslenmenizin dışında farklı tatlar denemek isteyebilirsiniz. Bunun için de doktorunuza danışmayı unutmayın. Gebelikte ejder meyvesi (pitaya) güvenli mi? Faydaları nelerdir? hakkında bilgilenmek için hamilelikte pitaya yemek adına hazırladığımız içeriğimizi okumaya devam edin.

TAVSİYE: Hamilelikte Kırmızı Pancar Yenir mi? Faydaları ve Zararları!

Hamilelikte Ejder Meyvesi (Pitaya) Yemek


Hamilelikte Ejder Meyvesi (Pitaya) Yemek

TAVSİYE: Hamileler Marul Yiyebilir mi? Gebelikte Marulun Faydaları!

Hylocereus cinsi bir kaktüs türü olan pitaya, Meksika, Orta Amerika ve Güney Amerika'ya özgü bir bitkidir. Ancak bugün dünyanın her yerinde bulunabilmektedir. Kiviye benzer bir dokuya sahip olup, küçük siyah tohumlar içeren ejder meyvesi, türüne göre tatlı veya ekşi olabilir.

Hamilelik döneminizde de taze, kırmızı ve lezzetli bir ejder meyvesi gördüyseniz, canınız çekebilir ve denemek isteyebilirsiniz. Hamilelikte ejder meyvesi yemek güvenli mi? diyebilirsiniz. Evet güvenlidir. Aslında sizin ve doğmamış bebeğiniz için oldukça faydalıdır.

Ejder meyvesindeki besinler sadece sağlıklı bir gebelik sağlamakla kalmaz, aynı zamanda doğmamış bebeğinizi birkaç doğum kusuru ve bozukluğundan da korur. Ancak en önemli olan kısım yenecek miktardır. Bu da doktora danışarak, onun talimatlarına göre ayarlanmalıdır. 

TAVSİYE: Hamilelikte (Gebelikte) Turp Yenir mi? Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Hamilelikte Ejder Meyvesi (Pitaya) Yemenin Faydaları


Hamilelikte Ejder Meyvesi (Pitaya) Yemenin Faydaları

1.) Doğum Kusurlarını Önler

Gebelik döneminde hayati öneme sahip olan ve alınması gerekli olan folat, ejder meyvesi içerisinde iyi miktarda bulunur. Folat, doğmamış bebeğinizin nöral tüp defektlerinden etkili bir şekilde korunmasına yardımcı olur.

Ayrıca besleyici olan pitaya içerisinde sağlıklı büyüme ve gelişmeyi destekleyen B1 - B2 - B3 - C vitamini ve diğer çeşitli vitaminler mevcuttur.

2.) Kemik Gelişimini Destekler

İçerisinde bulundurduğu kalsiyum sayesinde hamilelik sırasında kemiklerinizi ve dişlerinizi güçlendirmeye destek olur. Ayrıca pitaya içerisindeki kalsiyum ve fosfor, fetüsünüzün kemiklerinin de uygun gelişimini sağlar.

3.) Hemoglobini Artırır

İyi hemoglobin değerleri, anemi (kansızlık) gelişimi ve yan etkileri ile ilgili riskleri önler. Ejder meyvesi de gebelikte hemoglobin sayınızı önemli ölçüde artıran yüksek miktarda demir ve C vitamini içerir.

4.) Kabızlığa İyi Gelir

Meyve, sahip olduğu lif içeriği sayesinde düzgün bağırsak hareketlerini ve yumuşak sindirimi teşvik eder ve hamilelik sırasındaki kabızlık sıkıntılarını önler. Ayrıca sahip olduğu besin içeriği ile birkaç sindirim bozukluklarına da iyi gelir.

Hamilelikte Pitaya Yemenin Faydaları

5.) Mikrobiyal Enfeksiyonları Önler

Hamilelikte ejder meyvesi yemek, antifungal ve antibakteriyel özelliği sayesinde, bağışıklık sisteminizdeki bakteriyel ve fungal enfeksiyonların büyümesini engeller ve hamilelik sırasında bu zararlı enfeksiyonlar ile mücadele etmenize yardımcı olur.

Ayrıca gebelikte pitaya tüketimi, hücre rejenerasyonu ve yaraların iyileşmesini etkin bir şekilde artırır.

6.) Kanseri Önler

Ejder meyvesinin yüksek C vitamini ve antioksidan içeriği, serbest radikal aktivitesini nötralize etmenize, bağışıklığınızı arttırmanıza ve hamilelik sırasında kanser gelişimi riskini önlemeye yardımcı olur. Ayrıca karoten içeriği tümör büyümesini engeller.

7.) Enerji Sağlar

Hamilelikte pitaya yemek, fetüsün büyümesi için ihtiyaç duyulan enerjiyi sağlayan karbonhidrat bakımından önemli bir kaynaktır.

Ejder meyvesinin 100 gramı yaklaşık 9-14 gram karbonhidrat içerir.

8.) Sağlıklı Yağ Kaynağıdır

Bir porsiyon ejder meyvesi, 0.1 - 0.6 gram kadar sağlıklı yağ barındırır. Enerji sağlamakla kalmaz, aynı zamanda doğmamış bebeğinizin beyin oluşumunu da teşvik eder.

9.) Kan Basıncını Düzenler

Ejder meyvesi, kan şekerinizi düzenlemenin yanı sıra hamilelikle ilgili komplikasyonları en aza indirgeyerek kan basıncını sabit tutar.

10.) Düşük Riskini Azaltır

İlk trimester dönemi, fetüsün henüz yeterince güçlü olmadığı ve düşük yapma riskinin yüksek olduğu bir dönemdir. Ejder meyvesindeki besinler fetüsün gücünü artırır ve düşük yapma olasılığını büyük ölçüde azaltır.

Hamilelikte Ejder Meyvesi Yemenin Yan Etkileri


Genellikle ejder meyvesi (pitaya) güvenli olmakla birlikte hamilelikte yan etkilere neden olmaz. Ancak her şeyde olduğu gibi aşırı tüketimi bazı sorunlara neden olabilir.

  • Hamilelikte aşırı ejder meyvesi yemek ishale neden olabilir.

  • Çok fazla ejder meyvesi (pitaya) tüketimi deri döküntülerini beraberinde getirebilir.



Hamilelikte ejder meyvesi yemek konusunda söyleyeceklerimiz bu kadar. Dediğimiz gibi, gebeliğinizde beslenmenize eklemeden önce doktorunuza danışmayı unutmayın. Daha önce gebelikte ejder meyvesi yediniz mi? Deneyimlerinizi yorum alanından bizimle ve diğer anne adayları ile paylaşabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz...


İlginizi çekebilecek yazılar:

Beğendin mi? Beğen veya Paylaş butonlarına tıklayabilirsin. Teşekkürler :)

Hiç yorum yok: