Gebelik Belirtileri, Gebelik Testi, Gebelik Hesaplama, Hafta Hafta Gebelik
Sponsorlu Bağlantılar
BEBEK
Son içerikler yükleniyor...

Hamilelikte Ahtapot Yenir mi? Zararlı mı?

Sponsorlu Bağlantılar
Beğen butonuna tıklayarak Facebook sayfamıza katılabilirsin. Hoş geldin :)


Hamilelikte (Gebelikte) Ahtapot Yenir mi?
Hamilelik süreci en sevdiğiniz gıdalardan bile uzak durmanız gerekebilen dönemlerden biridir. Bu süreçte hem kendi hem de bebeğinizin sağlığı için sağlıklı beslenmek daha bir önem kazanmaktadır. Hamilelik dönemiyle birlikte deniz ürünlerinin yenip yenemeyeceği hakkında da endişeler olabiliyor. "Hamilelikte ahtapot yenir mi?" sorusu ise bunlardan sadece biri. Bu yazımızda da hamilelikte ahtapot yemek konusunu inceleyeceğiz.

TAVSİYE: Hamilelikte Karides Yenir mi? Gebelikte Karides Yemek

Hamilelikte Ahtapot Yenir mi?


Hamilelikte (gebelikte) ahtapot yemek, doktor tavsiyesi eşliğinde gerekli önlemleri aldıktan sonra yapılabilir. Dışarıda yemek yerine kendiniz evinizde iyice pişirmeniz gerekmektedir. Hamilelik öncesi yediğiniz bir gıda ise hamilelik sürecinde de iyice temizleme ve pişirme ile tüketilebilir.

TAVSİYE: Hamilelikte Barbunya Yenir mi? Faydaları ve Tavsiyeler

Çoğu balık ve kabuklu deniz hayvanları, doğru bir şekilde pişirilmesi takdirde gebelikte güvenle tüketilebilir. Aslında bir çok balık türü sizin ve bebeğinizin sağlığı için yararlıdır. Ancak bazı sağlık uzmanları, gebelik sırasında bazı balık ve deniz ürünlerinden kaçınmanızı önerir; çünkü parazitler, mikroplar veya toksinler ile zararlı olabilmeleri yüksektir.

TAVSİYE: Hamilelikte (Gebelikte) Turp Yenir mi? Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Hamilelikte Ahtapot Yenir mi?

TAVSİYE: Hamilelikte (Gebelikte) Elma Sirkesi Zararlı mı? İçilir mi?

Annenin sağlığının yanında fetüsün gelişimi için gerekli protein ve minerallerin bolca bulunmasının yanı sıra deniz ürünlerinde bulunan zararlı etkenler nedeniyle bu ürünlerin tüketimi için daha çok dikkat edilmedir.

Aynı şekilde hamilelik sırasında lokantalarda servis edilen deniz ürünlerinden uzak durulmalıdır. Buralarda tüketim, evde olduğu gibi temiz bir ortamda yapıldığı bilinmediğinden ve az pişmiş olma olasılığından gebeler için zararlı olabilir.

Füme (tütsüleme), yiyeceklerin diğer pişirme yöntemlerine göre duman altında hazırlanması işlemidir. Tütsülenerek yenilen en yaygın yiyecek somon balığıdır. Somon füme dahil tütsüleme işlemi yapılarak hazırlanan deniz ürünleri, listeria bakterilerini bünyesinde bulundurabilir. Listeria enfeksiyonu da gebelik sürecinde bebek için oldukça tehlikelidir.

Hamilelikte Ahtapot Tüketimi için Güvenlik İpuçları


  • Hamilelikte ahtapot yemek, doktorunuza danıştıktan sonra talimatları doğrultusunda sınırla miktarda yapılabilir.

  • Dışarıda yememek ve evde de iyice temizleme ile tam pişirmeye özen gösterin.

  • Hamile kadınlar, çiğ veya az pişmiş deniz ürünleri yememeli ve deniz ürünlerini en az 145 dereceye kadar pişirmelidir. 

  • Deniz ürünlerinde cıva bulunduğundan dolayı hamilelikte dikkat edilmeden tüketilmemelidir. Ahtapot cıva bakımından düşüktür.

"Hamilelikte ahtapot yenir mi?" konusunda yazılanlara dikkat ettikten ve doktorunuza danışarak ne kadar yenmesi gerektiğini öğrendikten sonra sağlıklı bir şekilde tüketebilirsiniz. Hamilelikte ahtapot yemek hakkında farklı bildikleriniz varsa aşağıdaki yorum alanından yazmayı unutmayın.

İlginizi çekebilecek yazılar:

Beğendin mi? Beğen veya Paylaş butonlarına tıklayabilirsin. Teşekkürler :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorumlama biçimi:" menüsünde yer alan,
"Adı/URL veya Anonim" seçeneğine tıklayarak hızlıca yorum gönderebilirsiniz.

Kategori Adı: Hafta Hafta Hamilelik
Her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilerek alıntı yapılabilir. Blogger tarafından desteklenmektedir.
Copyright © Hamilelik.gen.tr. Web sitemizdeki içerikler ile hazırlanmaktadır. Tarih: .